Gemeente Enschede

Stadsarchief Enschede

Stadsarchief Enschede is de professionele dienstverlener van historische informatie van, voor en over Enschede en haar inwoners. Archieven worden verworven, duurzaam opgeslagen in depots en zoveel mogelijk gedigitaliseerd in samenwerking met vrijwilligers en partners. Het doel van het Stadsarchief is om archieven van de gemeentelijke organisatie en van particulieren te bewaren om deze voor gebruik ter beschikking te stellen.

Het Stadsarchief kan op afspraak worden bezocht door onderzoekers die overige (niet-digitale) archieven fysiek willen inzien. Veel archieven zijn al digitaal beschikbaar. Deze vindt u onderaan deze pagina.

Heeft u interessant materiaal voor ons?

Heeft u materiaal dat van waarde is voor het Stadsarchief? Zoals materiaal van uw vereniging, een bedrijfsarchief of foto’s? Wij horen het graag! U kunt uw materiaal aanbieden via onderstaand contactformulier. Wij zullen dan bekijken of het materiaal een waardevolle toevoeging voor onze collectie kan zijn.

Bezoek de studiezaal

In de studiezaal van Stadsarchief Enschede kunnen mensen archieven en collecties bekijken en bestuderen. De medewerkers kunnen u daarbij helpen, bijvoorbeeld als stukken moeilijk leesbaar zijn. Geef voordat u een bezoek wil brengen aan welke stukken of dossiers u wilt komen inzien. Daarvoor kunt u gebruik maken van het archievenoverzicht en daarbinnen de inventarissen die op deze website te vinden zijn. Hierin staan de beschrijvingen en archiefnummers van de stukken vermeld die u kunt vermelden in uw aanvraag.

Bezoekersinformatie

Wilt u meer informatie over een bezoek aan het Stadsarchief of de voorwaarden voor inzage en gebruik lezen? Klik dan op onderstaande knop.

Bekijk de bezoekersinformatie

Openingstijden

De studiezaal van het Stadsarchief is geopend op afspraak. U kunt een afspraak maken op maandag, dinsdag en donderdag ’s ochtends van 09.00-12.00 en ’s middags van 13.00-16.00, op woensdagochtend kunt u een afspraak maken van 09.00-12.00. Maak een afspraak via het contactformulier ,door te mailen naar stadsarchief@enschede.nl ,of door te bellen.

Stadsarchief Enschede biedt Open Data sets aan

Bekijk de Open Data sets

Contact

Naar het contactformulier

T 053–4818823

Bezoekadres

Langestraat 24
7511 HC Enschede

Postadres

Gemeente Enschede
T.a.v. Stadsarchief Enschede
Postbus 20
7500 AA Enschede