Gemeente Enschede

Bouwstukken

Zoekt u bouwkundige informatie van gebouwen die in de gemeente Enschede staan of hebben gestaan? Heeft u een bouwtekening of statische constructieberekening nodig van uw woning? Dan zijn bouwvergunningarchieven vaak een rijke bron van informatie. Stadsarchief Enschede beheert bouwvergunningarchieven van de gemeenten Enschede en Lonneker over de periode 1862-1995.

Bouwstukken kunt u opvragen en toegestuurd krijgen

Het is belangrijk dat u in uw aanvraag het adres en het jaartal van de vergunning van het gebouw vermeldt. Weet u het jaartal van het gebouw niet? Het jaartal kunt u vinden op de website van BAG kadaster viewer. Gaat het om een omvangrijke locatie? Vermeld dan duidelijk welke informatie u zoekt. Geef in uw e-mail ook aan op welk e-mailadres en telefoonnummer wij u kunnen bereiken. Wij versturen alleen bouwtekeningen digitaal. Heeft u meer informatie nodig, zoals bijvoorbeeld de statische constructieberekeningen dan kunt u een afspraak maken bij het Stadsarchief om de dossiers in hun geheel te bekijken.

  • Voor informatie over bouwvergunningen vóór 1996 stuurt u een verzoek naar Stadsarchief Enschede
  • Voor informatie over bouwvergunningen vanaf 1996 stuurt u een verzoek naar vergunning@enschede.nl
Vóór 1996 – Stadsarchief Enschede Na 1996 – email Afdeling Vergunningen Afspraak maken bouwdossier – Stadsarchief Enschede