Gemeente Enschede

Stichting Cultureel Erfgoed Enschede

De Stichting Cultureel Erfgoed Enschede is een non-profit organisatie die inspireert door kennis, feiten en informatie te delen over het culturele erfgoed in Enschede en de Euregio. Een uitgebreide web database en een maandelijkse digitaal Magazine met uitgebreide informatie over cultureel erfgoed nemen u mee op een ontdekkingstocht door een gevarieerd en verassend landschap.

Cultureel erfgoed is onze identiteit, het verbindt ons met de plek waar we ons thuis voelen. Het is zoveel meer dan een verzameling monumenten, gebruiken, verhalen, archieven of archeologische voorwerpen. Het is onze onschatbare erfenis uit het verleden én het is een onmisbare bouwsteen voor onze toekomst. Iedereen heeft een link met het verleden en wensen voor de toekomst, iedereen kan daarom bijdragen aan de identiteit die bij ons past.

De Stichting Cultureel Erfgoed Enschede wil een zo breed publiek informeren

Cultureel erfgoed raakt ons omdat het mooi is of authentiek. Monumenten,  gebruiken, berichten of voorwerpen uit dit erfgoed verbinden ons met de levensverhalen van de mensen die voor ons kwamen. Om te genieten van ons erfgoed willen we weten waarom het is ontstaan, wie het heeft voortgebracht, waarvoor het gebruikt is en hoe we het kunnen doorgeven. De digitale webdatabase van de Stichting Cultureel Erfgoed Enschede helpt het inzicht te verdiepen en aan te scherpen.

Advies monumenteigenaren

Cultureel erfgoed is van en voor iedereen, maar bij eigenaren van Rijks en gemeentelijke monumenten rust de bijzondere verantwoordelijkheid een monument of voorwerp te beheren en door te geven aan toekomstige generaties. De Stichting Cultureel Erfgoed Enschede  adviseert eigenaren van monumenten over financiële, juridische of bouw/technische vragen.

Magazine

In ons maandelijks digitale Magazine en op onze Facebook pagina signaleren we nieuwe ontwikkelingen, geven we tips en gaan we op zoek naar nog onontdekte juweeltjes. Maar helaas is alles van waarde ook kwetsbaar en zo nodig stellen we bedreigingen aan de kaak.

bekijk de website van Stichting Cultureel Erfgoed Enschede bekijk de Facebook pagina van Stichting Cultureel Erfgoed Enschede