Gemeente Enschede

Historische Kring Glanerbrug

De Historische Kring Glanerbrug (HKG) is opgericht in november 2006 met als doel om  materialen over Glanerbrug te verzamelen, die te ordenen en ze toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Daarnaast houden we via een eigen website, een facebookpagina en door publicaties de belangstelling voor de geschiedenis van Glanerbrug levend. We hebben meegewerkt aan diverse publicaties en sinds 2015 hebben we drie boeken uitgegeven.

Huisvesting

Vanaf 2011 hebben we met ons archief en ontvangstruimte een sfeervol onderkomen gevonden in de voormalige pastorie (bouwjaar 1906) aan de Kerkstraat 14 te Glanerbrug. Het archief is geopend op maandagochtend van 10.00-12.00 uur of op afspraak via 053-4613366 of via onze website.

Onze collectie                              

We hebben een uitgebreide bibliotheek met een aantal unieke boeken. Daarnaast zijn in de loop der jaren veel foto’s, documenten en krantenberichten verzameld en overzichtelijk in mappen opgeborgen. Van Glanerbrugse verenigingen/clubs die zijn opgeheven, hebben we het complete archief gekregen. We zijn druk bezig om al deze materialen te digitaliseren zodat ze ook voor derden gemakkelijker te raadplegen zijn.

Werkgroep van SHSEL

De HKG is een werkgroep van de Stichting Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) en onderhoudt warme contacten met de Historische Kring Losser en de Heimatverein Epe. De contactgegevens van deze drie verenigingen staan op de site van de HKG vermeld.

Meer weten over de Historische Kring Glanerbrug? Bekijk dan de website.

Bekijk de website van Historische Kring Glanerbrug

Contact

Historische Kring Glanerbrug
Kerkstraat 14
7532AT Glanerbrug

tel.053-4613366