Gemeente Enschede

Overijsselse Molendag 2021

  • Publicatiedatum:

Details

Looptijd
Van tot

Restauratie Enschedese molens afgerond.

Al tientallen jaren organiseert de Stichting de Overijsselse Molen (SOM) de Overijsselse Molendag om publiek en media bijzondere aandacht te geven voor onze molens met hun grote historische waarde. Ook dit jaar wil de SOM deze traditie voortzetten.

Overijsselse Molendag 2021.

Samen met Stichting Lonneker Molen (SLM) wordt de start van de 28e Overijsselse Molendag in Lonneker georganiseerd.
De Lonneker Molen is het afgelopen jaar grondig gerestaureerd. Op zaterdag 11 september om 10 uur openen Tijs van Bree gedeputeerde van de provincie Overijssel, Jeroen Diepenmaat wethouder van de gemeente Enschede, voorzitter Geertjan Takkenkamp voorzitter van de SLM en voorzitter Pieter van der Vinne voorzitter van de SOM de dag bij de Lonneker Molen, Lonneker Molenweg 80, 7525 PC Lonneker. Op zondag 12 september is er de traditionele Oogstdag.
Voor het programma zie www.lonnekermolen.nl

De andere Enschedese molen, de Wissinks Möll in Usselo, heeft een nieuw wiekenkruis gekregen. Op zondag 12 september wordt hier feestelijk aandacht aan besteed. Op de website www.wissinksmoll.nl is hierover meer te lezen. Er zijn 65 molens in Overijssel, maar niet alle zijn opengesteld. Vanwege de beperkte toegangsmogelijkheden zijn niet alle molens open. Ook worden er, zoals in andere jaren wel het geval, minder activiteiten georganiseerd. Voor een overzicht van de opengestelde molens kijkt u op www.molensinoverijssel.nl/nieuws. Wij kunnen niet geheel instaan voor de volledigheid ervan.

Meer weten?

Op de website van de SOM, www.molensinoverijssel.nl, staan alle molens in Overijssel beschreven.