Gemeente Enschede

Archief van het Enschedees mannenkoor Excelsior

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

Het archief van Enschedees mannenkoor Excelsior is beschikbaar bij het Stadsarchief Enschede om ingezien te worden.

Dit archief biedt een waardevol inzicht in een vereniging die meer dan 100 jaar heeft bestaan in Enschede, twee wereldoorlogen heeft doorstaan, de opkomst en neergang van de Enschedese textielindustrie heeft gezien en door dit alles de muziek altijd heeft laten klinken. Excelsior heeft meer dan een eeuw lang een waardevolle bijdrage geleverd aan het culturele leven van Enschede.

Jammer genoeg bestaat het mannenkoor Excelsior tegenwoordig niet meer, gelukkig is hun archief veiliggesteld bij het Stadsarchief Enschede waardoor de informatie over deze bijzondere vereniging voor iedereen beschikbaar is die er in interesse in heeft.