Gemeente Enschede

Bezoek klas 1HV aan Stadsarchief Enschede

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

Een tijd geleden werd het Stadsarchief benaderd door een lid van de SHSEL (Stichting Historische Sociëteit Enschede en Lonneker) met de vraag of het mogelijk was om een schoolklas van het Stedelijk Lyceum waaraan zij geschiedenisles geeft een rondleiding te geven in het Stadsarchief.

Wij vonden dit een leuk en waardevol idee en zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan om het bezoek voor te bereiden.

Vrijdag 30 juni was het zover. De klas 1HV werd welkom geheten door onze collectiebeheerder, hij hield een kort praatje over hoe we te werk gaan bij het Stadsarchief. Daarna werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Een groepje kreeg een rondleiding door het Stadhuis onder begeleiding van onze collega’s van het bodeteam, een ander groepje kreeg uitleg over de Dienstverlening van medewerkers van het Stadsarchief en een derde groepje ging het archiefdepot in samen met onze inventarisator. Later wisselden deze groepjes elkaar af zodat iedereen de complete ervaring kon krijgen.

Er werden mooie vragen gesteld door de leerlingen die wij met veel enthousiasme zo goed mogelijk hebben beantwoord.