Gemeente Enschede

De Suryoye in Enschede (collectie Dr. Jan Schukkink)

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

 

De collectie van Dr. Jan Schukkink is beschikbaar bij het Stadsarchief Enschede om ingezien te worden.

Archief nummer 98: de collectie van Dr. Jan Schukkink met betrekking tot promotieonderzoek naar de Suryoyegemeenschap in Enschede is in te zien bij het Stadsarchief Enschede.

Dr. Schukkink kwam via zijn werk bij de gemeente Enschede in contact met de Suryoye gemeenschap in Enschede. Dit contact wakkerde zijn liefde voor de antropologie weer aan. Met steun van de gemeente Enschede wist Dr. Schukkink binnen drie jaar af te studeren met als afstudeeronderwerp de Suryoye.

De liefde voor de antropologie was dusdanig sterk dat Dr. Schukkink besloot om te gaan promoveren, met als onderwerp voor zijn promotieonderzoek, jawel de Suryoye. Met al het onderzoek dat Dr. Schukkink heeft gedaan naar de Suryoye door de jaren heen heeft hij een grote hoeveelheid waardevol materiaal verzameld.

Het Stadsarchief Enschede is Dr. Schukkink heel erg dankbaar dat hij ervoor heeft gekozen om deze waardevolle materialen bij ons onder te brengen. Dankzij dit besluit van Dr. Schukkink blijven zijn materialen voor lange tijd voor iedereen bewaard en toegankelijk.