Gemeente Enschede

De Groene Menukaart

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

Monumenten gaan al jaren mee en hebben historisch gezien een geheel eigen uitstraling en waarde. In die zin zijn het duurzame gebouwen en  behoud van de cultuurhistorische waarde van deze gebouwen is erg belangrijk.  Maar hoe verlaag je het energiegebruik van een monument met oog voor het monumentale karakter?

De Groene Menukaart  toont je ruim zeventig maatregelen die kunnen worden toegepast in monumenten en beschermd stadsgezichten. Ook biedt De Groene Menukaart een gratis online zelfscan aan. Deze zelfscan geeft een compleet overzicht van de duurzame mogelijkheden voor jouw situatie. Ook kun je bij De Groene Menukaart een stappenplan voor de uitvoering van de maatregelen en een overzicht met subsidie en andere financieringsmogelijkheden vinden.

Bekijk hier De Groene menukaart

Deze eigenaren van een monumentaal pand gingen je voor!

Benieuwd naar ervaringen van anderen die ook hun monument verduurzaamden?
Lees hier een aantal ervaringsverhalen!