Gemeente Enschede

Bijzondere vondsten gedaan uit begintijd Enschede

  • Publicatiedatum:
Muntschat

Details

Bij archeologisch onderzoek in het centrum van Enschede zijn resten gevonden uit de vroegste fase van de stad. Het onderzoek werd in opdracht van Bouwbedrijf Kamphuis uit Geesteren uitgevoerd door SOB research.

Resten van een houten gebouw

Tijdens het graafwerk zijn resten aangetroffen van een houten gebouw met leemvloer. Dit gebouw gaat terug tot de 13de of 14de eeuw. Het gevonden aardewerk laat zien dat de plek mogelijk al vanaf 10de eeuw werd bewoond. In veel van de blootgelegde sporen zijn resten van brand zichtbaar. Het is bekend dat Enschede sinds de middeleeuwen minimaal drie keer is getroffen door een grote stadsbrand: in 1517, 1750 en 1862.

Verder lezen

Lees het volledige artikel op de website van de Gemeente Enschede. Of verdiep je verder in eerdere archeologische vondsten of de Grote Stadsbrand van 1862.