Gemeente Enschede

Een miljoen van de VriendenLoterij voor De Museumfabriek

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

Zoektermen

Vriendenloterij en De Museumfabriek zetten samenwerking voort

Na 12 jaar succesvol partnerschap tussen de Vriendenloterij en de Enschedese Museumfabriek wordt deze verlengd voor een periode van 5 jaar.

Goed nieuws voor De Museumfabriek in Enschede. De VriendenLoterij verlengt de samenwerking met het museum voor een periode van maar liefst vijf jaar. Met de verlenging ontvangt het museum, dat sinds 2009 partner is, opnieuw een jaarlijkse bijdrage van maar liefst 200.000 euro voor aankopen, restauratie en toegankelijk maken en presenteren van de collectie. De VriendenLoterij maakt zich sterk voor organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

De samenwerking met de VriendenLoterij is heel belangrijk voor De Museumfabriek. Met de steun van de VriendenLoterij kunnen wij meer impact maken en een breed publiek aanspreken. Zo zijn, dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij, niet alleen fonkelnieuwe Wunderkammers gerealiseerd in het museum maar is er ook een prachtig auditorium en een makerspace geopend. Momenteel wordt gewerkt aan de laatste fase van het Twentelab, waar liefhebbers, kenners en vrijwilligers – ten overstaan van het publiek – aan het werk gaan met het erfgoed.