Gemeente Enschede

Vrijwilliger Anne Hoogeveen in het zonnetje gezet

  • Publicatiedatum:

Details

Categorieën

Meer afbeeldingen

Anne Hoogeveen, vrijwilliger van het Stadsarchief is in de maand augustus 87 jaar geworden! Zo’n circa 25 jaren geleden kwam Anne binnen bij de werkgroep van de burgerlijke stand. Het digitaliseren van stukken werd steeds belangrijker en Anne hielp de groep mee met het typen van de gegevens in de computer.  Na verloop van tijd switchte Anne over naar de werkgroep beeldbank bij het fotoarchief. Als fervent fotograaf én filmer lag deze materie beter in de lijn van zijn kunnen.

Voor zijn pensioen was Anne onder andere elektrotechnicus bij het MST-ziekenhuis. “Ik heb de hele nieuwbouw van het ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat vanachter de tekentafel meegemaakt”. Nog steeds is Anne in de gezondheidszorg actief als vrijwilliger voor de opleiding gezondheidszorg ten behoeve van de Saxion Hogeschool.

In het Stadsarchief van de gemeente Enschede is Anne vrijwillig medewerker in de beeldbank. Historische foto’s uit het fotoarchief worden gescand en in de beeldbank geplaatst. Vervolgens moeten deze foto’s beschreven worden en daar weet Anne alles van.

De historische foto’s, kaarten en tekeningen die digitaal beschikbaar en beschreven zijn, komen voor publiek online te staan via de beeldbank. Inmiddels heeft de werkgroep al meer dan 30 000 beeldbestanden verwerkt. Anne beschrijft de foto’s in het archiefbeheerprogramma Atlantis. Er zijn er nog “een paar” te doen.

Toch bijzonder dat Anne Hoogeveen zich al langere tijd inzet voor het Stadsarchief van de gemeente Enschede. Team Stadsarchief is trots dat zij zo’n fijne vrijwilliger binnen haar gelederen hebben.

Voor Anne (en natuurlijk voor zijn vrouw Hermien ook) hierbij een digitaal zonnetje!