Gemeente Enschede

Lezing brandveiligheid en erfgoed – Oudheidkamer Twente

  • Publicatiedatum:

Details

Tijd
-
Locaties
Lansinkesweg 59
7553AE

De Oudheidkamer Twente organiseert een lezing over brandveiligheid en erfgoed op donderdagavond 31 maart van 19.30-21.00 uur in de Brandweerkazerne, Lansinkesweg 59 te Hengelo.

De lezing wordt gegeven door Herman Meuleman, secretaris van de Veiligheidsregio Twente. Dhr Meuleman heeft jarenlang bij de brandweer gewerkt in verschillende functies. Hij heeft tijdens de vuurwerkramp in Enschede de collectie van het Rijksmuseum Twente in veiligheid gebracht. Een bijzonder verhaal dat hij graag met u deelt. Daarnaast geeft hij tips over brandveiligheid en (uw) erfgoed.

Nog steeds adviseert Dhr. Meuleman musea en personen met een historische collectie hoe zij hun erfgoed kunnen beschermen tegen brand of de gevolgen van brand. Hiervoor heeft hij een speciale opleiding gevolgd en al vaak advies gegeven. Heeft u waardevol erfgoed, een collectie of werkt u voor een museum en wilt u advies over brandveiligheid dan kunt u na de lezing uw situatie uitleggen aan Dhr. Meuleman. Hij is bereid om u op weg te helpen.

Naast de lezing is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de prachtige historische brandweerkazerne van Hengelo.

Vanwege het beperkte aantal plekken verzoeken wij u zich aan te melden voor de lezing. Dit kan door een mail met uw gegevens te sturen naar secretariaat@oudheidkamertwente.nl.
Voor leden van de Oudheidkamer Twente is de lezing kosteloos. Voor niet-leden kost de lezing €5,- die ten goede komt aan het behoud van de collectie.